Cum se utilizeaza motivatia interioara pentru a realiza obiectivele proprii

Motivatia este forta care ii conduce pe oameni sa ia masuri. Cand sunt motivati, ei fac acel lcuru mai eficient. Si, asta e ceva ce nu se atasaeaza la urmarirea obiectivelor . Obiectivele care se aleg si se adopta reflecta sentimentele de frustrare cu circumstantele actuale si speranta ca se pot face lucrurile mai bine. Motivarea vine in actiunea care reflecta nevoile interioare. Oamenii sunt motivati mai ales atunci cand sunt nemultumiti si au nevoie sa amelioreze calitatea vietii lor.
 
Cum apare motivatia?
La o examinare atenta, se descopera ca motivatia are loc in trei etape. Se ia in considerare prima faza cu obiectivele specifice. Se definesc obiectivele ca o harta rutiera - calatoria spre destinatiile finale. Este nevoie de a evalua si a jongla cu informatiile, trecerea prin toate obiectivle pentru a determina care sunt cele mai benefice, cantarirea tuturor riscurile potentiale si calcularea tuturor rezultatelor posibile pana cand se identifica cel mai avantajos scop in circumstantele date.
 
Petrecerea timpului in mod constructiv
Se poate lua ca exemplu modul in care se petrece timpul la domiciliu. Taiem din timpul petrecut uitandu-ne la TV si gasim doua ore pe saptamana pentru a citi o carte sau un articol, participa la un curs de specializare sau pentru a vizualiza un DVD instructiv. Procedand astfel, se merge mai departe si se realizeaza obiectivele. Mai mult decat atat, pentru a sustine eforturile proprii, este importanta o recompensare periodica. Odata ce se atinge un obiectiv personal, ne putem rasplaticu un dar minor, cum ar fi o excursie la un restaurant diferit, o carte sau un articol de imbracaminte. De asemenea, sa ne bucuram de sentimentul interior de mandrie si satisfactie la atingerea unui obiectiv important.
Obiectivele specifice stabilite
Se obtine mult mai mult succes prin stabilirea unor obiective si termene specifice. Este indicat sa se prioritizeze ce activitati ar trebui sa fie facute pentru a realiza obiectivul. Apoi, sa se stabileasca un termen limita pentru realizarea fiecarei activitati. Se pot nota telurile specifice astfel incat vor fi vizibile periodic si se pot marca datele pe calendar. Utilizarea unor obiective clare, cu termene ajuta foarte mult in motivarea de sine si ajuta la obtinerea unui nivel de viata optim pentru fiecare.

Imaginea de succes
Multi oameni cred ca imaginatia ajuta la atingerea unui succes mai mare in viitor. Ei s-au imaginat intr-un loc de munca la un nivel superior, ca traiesc intr-o casa mai mare sau ca detine propria afacere. Acestea nu sunt visele inactive, ci o incercare constienta de a vizualiza atingerea obiectivelor si e bine sa se foloseasca aceasta tehnica de vizualizare prin petrecerea catorva minute in fiecare zi, prefigurand intamplarile din viitor. Sa ne imaginam atingerea oricarui obiectiv pe care il avem si sa ne gandim la cum ne vom simti cand vom atinge acel obiectiv. Practicarea acestui exercitiu in fiecare zi va ajuta la motivarea constanta pentru a realiza obiectivul respectiv.

Asumarea riscurilor
Sa fim dispusi sa ne asumam riscuri, deoarece succesul personal necesita adesea decizii care pot parea nesigure pentru multi oameni. Mutarea intr-un nou loc de munca, invatarea de noi competente si a incepe o noua afacere vor necesita riscurile initiale aferente. Unii oameni limiteaza propriul succes prin faptul ca nu incearca sa mearga inainte. De multe ori, frica de risc este mai mult un obstacol decat riscul in sine si trebuie sa fim dispusi sa sugeram idei la locul de munca actual, care sunt noi si diferite. Sa fim dispusi sa utilizam noi tehnologii si proceduri, atunci cand exista un caz de necesitate. Nu sugeram asumarea de riscuri prostesti, doar pentru a extinde treptat sansele in general.
 
Pasi pentru a realiza obiectivele
Odata ce se stabileste obiectivul sau obiectivele, e nevoie de a obtine pronirea mtorului intern prin intoarcerea cheii in contact, ajustarea oglinzilor si impingerea pedalei de acceleratie. Si, cu foaia de parcurs in mana si un rezervor plin de gaz, trebuie sa pornim la drum. Avand harta la dispozitie, nu e nevoie sa mergem in jur fara o tinta anume, ci mai degraba, vom fi in miscare intr-o directie foarte specifica, orientata spre un scop. Mai mult decat atat, atunci cand se formeaza noi obiective, se incepe de peste tot un nou ciclu de motivatie. Acest lucru se poate intampla in numai cateva zile sau pe o perioada de timp lunga. Aceasta cartografiere si crestere a turatiei in urmarirea succesului este o etapa care prin care trebuie sa treaca oricine are probleme in definirea si atingerea obiectivelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu