Cand este momentul ideal sa oferi inviatiile de nunta?

Incercarea de a decide cand sa trimiti invitatiile de nunta este intotdeauna dificila. Vrei sa le trimiti suficient de devreme, incat oaspetii sa nu isi faca alte planuri, dar suficient de aproape, incat invitatii tai sa nu uite despre acest eveniment. In acest caz, timpul ideal pentru a trimite invitatiile de nunta va depinde de o serie de factori:

  •  Fie ca nunta ta va avea loc in sezonul de varf
  •  Daca ai o locatie sau destinatie anume
  •  Daca ai o multime de vizitatori din oras
  •  Fie ca doresti sa personalizezi unele obiecte, cum ar fi numele inviatilor la masa si marturiile

Cele mai multe persoane s-ar astepta sa primeasca o invitatie nunta cu aproximativ opt saptamani inainte de ziua cea mare. Acest lucru le ofera un preaviz si timp pentru a confirma participarea, pentru a angaja o bona, pentru a-si cumpara costumatia si pentru a alege un cadou. Cu toate acestea, unele dintre circumstantele mentionate anterior te determina uneori sa trimiti inviatiile mult mai devreme.

Trimiterea invitatiilor de nunta daca evenimentul are loc in sezonul de varf
Daca iti organizezi nunta intr-o sambata la sfarsitul primaverii sau toamna devreme, va trebui sa anunti oaspetii din timp, daca nu doresti ca acestia sa se angajeze pentru a participa la o alta nunta. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a aplica regula de opt saptamani pentru a oferi invita.

Trimiterea invitatiilor de nunta pentru o locatie sau destinatie anume
Daca te astepti ca oaspetii sa se deplaseze la nunta ta, fie ca este intr-o alta parte din tara sau in strainatate, va trebui sa le oferi invitatiile mult mai devreme, astfel incat acestia sa isi poata lua concediu (daca este cazul), sa isi planifice aranjamentele de calatorie, cazarea si restul de detalii. Este bine sa anunti nunta oficial si sa oferi informatii detaliate despre locul si destinatia aleasa cu cateva luni inainte.

Trimiterea invitatiilor de nunta catre oaspetii din oras
Aceleasi reguli de timp se aplica si pentru oaspetii din oras, ca si pentru cei din afara lui. Va fi nevoie sa informezi personal orice invitat, de la sase pana la opt saptamani inainte de eveniment, astfel incat acestia sa aiba timp sa se pregateasca.

Indiferent de cat de multe persoane ai invitat la nunta ta, importanta este si confirmarea participarii. Astfel, poti sa planuiesti din timp cum va decurge evenimentul si ce costuri trebuie sa suporti. Un semn de apreciere simplu si elegant il reprezinta marturiile, cu ajutorul carora le multumesti oaspetilor pentru participarea la marele eveniment din viata ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu