Ce este celulita si cum scapam de ea

Celulita este inamicul numarul unu al oricarei femei si cel mai de temut dusman al pielii sanatoase si frumoase. Sa scapi de celulita nu este tocmai imposibil daca faci alegerile potrivite in ceea ce priveste alimentatia si produsele de ingrijire corporala. Miscarea are si ea rolul ei bine stabilit in lupta cu celulita, atat de inestetica si dizgratioasa.

Conform Wikipedia, celulita este o afectiune care apare din cauza cresterii celulelor de grasime subcutanata (sub piele) care apasa si imping in tesutul conectiv, dand pielii de pe picioare, abdomen sau brate un aspect nodular, de branza cottage sau „coaja de portocala“.

Exista foarte multe formule de tratament impotriva celulitei, de la creme anticelulitice, la uleiuri, geluri, solutii si seruri. Daca si tu lupti impotriva celulitei si cauti metode prin care sa scapi de ea, trebuie sa stii, de la bun inceput, ca este obligatoriu sa alegi produse profesionale, adaptate tipului tau de piele, structurii acesteia, gradului de celulita cu care te confrunti, etc. Nu poti spera ca scapi de celulita daca utilizezi un produs profesional doar o luna sau doar cateva saptamani. De asemenea, nu te poti astepta la rezultate miraculoase daca nu-ti revizuiesti comportamentul culinar. Un produs anticelulitic revolutionar nu poate lupta singur impotriva celulitei. Trebuie sa-l sustii cu o alimentatie saraca in grasimi, zaharuri si bogata in fibre, legume, fructe si cat mai multe lichide consumate zilnic.

Pe piata din Romania exista numeroase cosmetice anticelulitice care garanteaza rezultate rapide si pe care merita sa le incerci, insa este bine sa le combini, intotdeauna, cu urmatoarele aspecte:

  1. Sa consumi ceaiuri, de orice fel, dar mai ales ceai verde, intrucat acesta din urma ajuta la eliminarea toxinelor si favorizeaza digestia;
  2. Atentie la ce consumi intre mese: este bine sa te axezi pe cereale, fructe sau iaurt;
  3. Renunta, pe cat posibil, la dulce! Stresul si oboseala sunt principalele cauze ale dorintei de a rontai intre mese si care iti dau pofta de a manca dulce. De aceea, incearca sa inlaturi cauzele stresului (pe cat posibil) si sa duci o viata mai echilibrata;
  4. Nu uita cat de important este sportul! Mersul pe jos, inotul sau alergarea permit eliminarea mai rapida a surplusului de grasime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu