Vreau o casa – cum procedez?

Fiecare dintre noi a avut la un moment dat in viata o experienta legata de vanzarea unui imobil si de aceea putem spune cu usurinta ca domeniul imobiliarelor este unul destul de la indemana tuturor. Nu acelasi lucru se poate spune, insa, despre construirea de locuinte. Atunci cand vine vorba despre ridicarea unei case, cativa pasi sunt esentiali pentru ca lucrurile sa mearga struna.

1. Documentarea prealabila in ceea ce priveste zona in care cumparam terenul si regimul juridic al terenului asupra caruia ne decidem. Este important sa stim daca este un teren intravilan sau extravilan, daca este inscris in circuitul agricol sau nu (pentru ca daca este in circuitul agricol, va trebui scos, astfel incat sa putem construi in acel perimetru) si mai ales sa existe un plan urbanistic zonal pentru zona in care se afla terenul (fara PUZ ne putem afla in situatia de a astepta si ani pana ce primaria va aproba un Plan Urbanistic pentru acea zona).

2. Gasirea unui proiect ideal pentru casa pe care ne-o dorim. Pentru aceasta fie putem cauta pe internet intre sumedenia de proiecte de case existente pe site-urile de profil, fie putem apela direct la un arhitect care sa faca o serie de propuneri.

3. Gasirea unui arhitect care sa poata realizat proiectul dorit, acesta incluzand atat partea de rezistenta, cat si partea de arhitectura si instalatii.

4. Odata terenul cumparat, urmeaza demersurile pentru obtinerea actelor necesare pentru autorizatia de constructie: Certificat de Urbanism, actele de proprietate si cadastrul terenului, dar si partea tehnica a proiectului (asa numitul P.A.C. – Proiect Autorizatie de Constructie).

5. Gasirea unei echipe sau a unei firme de constructii care sa garanteze un raport calitate pret convenabil si care sa isi asume raspunderea finalizarii lucrarilor la un termen anume, stipulat evident in contractul incheiat in prealabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu