De ce sa imi cumpar un filtru de apa

Cum se obtine apa potabila

Apa potabila este una dintre cele mai principale materii vii, iar greutatea oamenilor este influentata in mod clar de catre consumul de apa potabila. Se poate considera apa potabila, apa care curge la robinetele fiecauia dintre noi, insa aceasta apa are diverse impuritati, bacterii si microorganisme, de aceea este indicata filtrarea acestei ape, filtrare care se face cu ajutorul unui filtru de apa.

Tratarea apei prin filtrare mecanica, mai exact apa se filtreaza cu ajutorul unor filtre mai mari de 50 de microni pe baza de nisip de quart. De asemenea tratarea apei prin filtrare mecanica se face si cu ajutorul filtrelor din polietilena de inalta densitate cu o finete de filtrare intre 1 - 50 microni. Filtrarea impuritatilor fine intre 0,1-1 micron, se face de obicei cu ajutorul unor filtre din ceramica, iar filtrarea impuritatilor coloidale mai mici de 0,1 micron, se fac utilizand membrane ultrafiltrante, avand o precizie de filtrare cuprinsa intre 0,09 - 0,01 microni. Sistemul de fitrare prin osmoza inversa se utilizeaza de regula pentru a face potabila apa care are un continut ridicat de cianuri, metale grele in special surse de apa contaminate, dimensiunea de filtrare este de 0,0001 microni.

Tratarea apei utilizat filtrele de carbune activ, este unul dintre cele mai raspandite filtre de apa din lume, datorita caractesristicilor sale extrem de bune, in ceea ce priveste absortia si eliminarea microorganismelor. Acest filtru este extrem de utilizat de catre majoritatea utilizatorilor casnici, deoarece poate absoarbe cu succes clorul din apa. Pe langa faptul ca absoarbe clorul, acest filtru inlatura cu success orice gust si miros neplacut si reda apei o prospetime de invidiat si desigur absoarbe cu usurinta materiile organice dizolvate in apa potabila.

Tratarea apei prin sterilizare

Daca aruncam o privire peste parametrii microbiologici, atunci putem observa ca apa potabila trebuie sa fie lipsita de mai multe bacterii, precum: bacterii coliformi totali 0 ufc/100 ml, Escherichia coli 0 ufc/100 ml, Pseudomonas aeruginosa 0 ufc/100 ml, Enterococi intestinali 0ufc/100 ml, Clostridium perfringens 0ufc/100 ml. De asemenea tratarea cu lampi UV. reprezinta procesul de sterilizare al apei care se face cu ajutorul undelor ultraviolete avand o lungime de unda de 254 milimetri. In cazul in care alegeti sterilizarea apei cu ajutorul razelor ultraviolete, atunci trebuie sa stiti ca gradul de sterilizare este foarte mare, mai exact el este in proportie de 99%, iar in prezent este una dintre cele mai raspandite procedee de tratare biologica a apei potabile. Tratarea apei cu rasina pentaiodata, este considerata drept o alternativa viabila in ceea ce priveste procesul de tratare al apei cu raze ultraviolete. Aceasta metoda biologica de tratare a apei nu necesita alimentarea cu tensiune electrica atunci cand se realizeaza procesul de sterilizare a apei, iar in cazul majoritatii filtrelor de rasina pentaiodata, au in componenta lor si carbon activ. De asemeneao alta varianta extrem de viabila in ceea ce priveste procesul de sterilizare al apei o reprezinta tratarea cu ozon, aceasta fiind una dintre cele mai eficiente solutii de tratare a apei, insa trebuie avut in vedere ca aceasta concetratie de ozon sa fie in limitele admise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu