În jurul lumii

Sunt oameni care se trezesc în câte-o dimineaţă cu poftă de aventură şi de vizitat şi oameni care pur şi simplu s-au născut să fie călatori. Ei sunt aceia orientaţi care înainte de a pleca într-un loc işi iau harta în mâini şi cercetează pe unde a paşit istoria şi pe unde ar trebui să calce şi ei pentru a se bucura de mareţia călătoriei plănuite. În continuare voi scrie şi vorbi despre cei din urmă si despre cum işi organizează ei o excursie .

Scopul lor este să facă înconjurul lumii şi chiar dacă nu reuşesc să işi atingă obiectivul acesta într-o viaţă, excursiile pe care şi le vor planifica vor fi în locaţii diferite pentru a vizita cât mai multe obiective. De ce ar alege să meargă de mai multe ori in acelaşi loc?! ….Ei nu sunt precum cei care aleg sejururi şi care işi găsesc un hotel cu o plajă frumoasă, pachet all inclusive, care rămân fideli aceleeaşi locaţii şi sunt fericiţi că au reuşit să-şi planifice şi anul acesta concediul. Nu că ar fi rău şi aşa ci pur şi simplu pentru că nu vor să se odihnească, pentru că vor să simtă cum le iau foc tălpile sub nestatornicia lumii.

După cum am stabilit deja, planificarea pentru călătorii înnăscuţi, începe cu alegerea unei locaţii noi pe care o vor studia cel puţin o seară. Vor studia în detaliu obiectivele turistice, traseele de urmat, mijloacele de transport disponibile, tradiţia zonei (mâncarea, băutura) şi nu în ultimul rând vor ţine cont de bugetul avut la dispoziţie.

Dacă vor avea la dispoziţie un buget mai generos vor încerca şi lucruri adiţionale vizitatului, cum ar fi o croazieră pe vreun vaporaş sau intrarea în vreun parc de distracţtii mai deosebit, de exemplu Legoland (pe care îl găsim în Germania, Danemarca, Anglia, SUA). Dacă bugetul va fi mai restrictiv, se va limita la obiectivele semnificative ce îi vor permite să-şi facă o imagine de ansamblu despre locaţia aleasă. Cel mai probabil va exista şi un jurnal de călătorie iar dacă nu, aparatul de fotografiat va ţine locul unui jurnal vizual.

Încântarea tuturor locurilor va fi o amprentă personală trăită cu intensitate în sufletul fiecaruia ce s-a născut curios şi cu dorinţa de-a cunoaşte necunoscutul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu