Interesele de la Rosia Montana

Ma mira perseverenta lor. Este a cincea saptamana de cand protestatarii se intalnesc pentru ca Parlamentul sa respinga proiectul de lege privind Rosia Montana si sa interzica utilizarea cianurii in activitatile miniere din Romania. Ei promit ca vor continua pana cand vor fi ascultati.

Protestele s-au extins si romanii din toata lumea au inceput sa iasa in strada. Dorinta lor este sa fie auziti si sa li se indeplineasca doleantele. Lozincile lor sunt ca uniti putem salva Rosia Montana sau ca noi nu suntem de vanzare. Pe site-ul oficial organizatorii protestului ne invata cum sa luptam impotriva legii. Doritorii pot purta tricouri cu mesaje specifice, isi pot lipi stickere, fiind usor de utilizat, pot printa bannere cu diverse modele sau pot multiplica materiale, flyere si pliante.

Sunt de acord ca romanilor sa li se auda vocea, sa iasa in strada si sa protesteze, atunci cand guvernarea tarii ia decizii in detrimentul populatiei. Tatal meu imi zicea ca legea este deja votata si, anualrea ei, ar aduce Romaniei o paguba imensa materiala. In acest moment probabil este greu sa iei o decizie. Cred insa ca cei de la putere iau decizii si nu se gandesc la binele populatiei, ci la buzunarele lor.

Nu m-am interesat atat de mult asupra acestui subiect, pentru ca interesele domina binele. Desi suna ca un cliseu, sunt de acord cu ideea conform careia politicienii sunt corupti. Fiecare isi urmareste interesele fara a se gandi la cel din jurul lui. Cred ca daca s-ar da inapoi cat s-a furat de la Revolutie pana in prezent, toti romanii ar trai in lux iar tara ar duce-o mai bine.

Romania este o tara atat de frumoasa, insa pacat de guvernare. Proiectul Rosia Montana a umplut buzunarele cuiva si sper din tot sufletul ca vocea protestatarilor sa fie auzita. Stiti vorba aia…Om trai si om vedea! Pacat ca unii uita sa mai fie oameni…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu