Reguli de utilizare corecta a steroizilor

Daca ar exista o "carte de reguli" cu privire la utilizarea de steroizi in conditii de siguranta, multi oameni ar avea de castigat. Dar cum multi aproape ca nu lectureaza informatiile de pe prospect si sar direct la sectiunea “administrare”, efectul steroizilor va fi altul decat cel scontat. Asadar, iata cateva reguli importante, pe care ar trebui sa le urmeze orice sportiv profesionist sau in devenire (si nu numai) in momentul in care se apuca de administrare de steroizi.

1. Nimeni sub varsta de 24 de ani nu ar trebui sa foloseasca steroizi

Pana la varsta de 24 de ani, corpul tau este plin de testosteron si hormoni de crestere. Daca nu se pot face progrese fara medicamente, atunci cand inca esti tanar, trebuie sa re-evaluezi cateva lucruri,  in special despre formarea si alimentatia ta. Nu exista niciun motiv pentru care nu ar trebui sa fii in masura sa progresezi natural, fara medicamente. Steroizii pot inchide placile de crestere a oaselor lungi, astfel incat, daca nu ai atins inaltimea potrivita, acestia pot impiedica in continuare dezvoltarea scheletului. Ba, mai mult, utilizati la varste fragede steroizii pot afecta sistemul hormonal cand se ajunge la maturitate. Nu te pune cu sistemul de reproducere in acest moment. Gandeste-te ca o sa ai nevoie de el si mai tarziu.

2. Chiar daca ai atins varsta, nu te grabi

Chiar daca ai peste 24 de ani, steroizii nu ar trebui sa fie folositi imediat. Procedand astfel, nu vei avea ocazia sa remarci schimbarile naturale ale corpului tau, care se poate dzvolta brusc la maturitate, pe cale naturala. Dupa aceea, daca consideri ca ai atins apogeul genetic si nu mai poti face nici un progres de unul singur in continuare, atunci si numai atunci, ar trebui sa iei in considerare adoptarea solutiei steroizilor.

3. Un control medical complet, inclusiv al analizelor de sange este esential

Utilizarea moderata de steroizi, daca ar fi fost legala, se face, de obicei in conditii de siguranta pentru un adult sanatos. Totusi, nu se stie niciodata cum poti reactiona la orice substanta straina organismului tau. Consulta un medic pentru a te asigura ca nu vei avea nicio problema. Majoritatea culturistilor renunta la acest proces, pentru ca nu gasesc niciun medic deschis in utilizarea de anabolizante. Un al doilea test de sange ar fi, de asemenea, o idee buna pentru a vedea cat de bine ai reactionat la medicamente.

4. Dozele trebuie reduse la un minim absolut

Exista asa-zisii “guru” ai steroizilor, cel mai adesea auto -proclamati care pledeaza pentru doze mai mari de steroizi, cu presupunerea ca “mai mult inseamna rezultate mai bune”. Ca linie de gandire poate suna logic, dar nu este asa.  Tot ce trebuie sa faci este sa arunci o privire la unii campioni din anii 60 si începutul anilor 70, pentru a le dovedi ca gresesc. Oameni ca Larry Scott, Sergio Oliva, Dave Draper sau Frank Zane au avut castiguri remarcabile, folosind doar o pastila de Dianabol pe zi. Au castigat fara efecte secundare hidoase, cum ar fi impotenta, burtile sau sfarcurile umflate, care sunt atat de raspandite printre culturistii profesionisti de astazi . Asta pentru ca au stiut cum sa le administreze si cum sa manance corect. Exista o lectie valoroasa din care ai ce invata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu