Verdict: moarte

S-au iubit si au murit, ar putea fi sloganul a doi tineri din India. Desi pare o poveste de pe timpului lui Shakespeare, inspirata din „Romeo si Julieta“, s-a intamplat zilele acestea.

Este vorba despre Dharmender Barak, un tanar de 23 de ani si despre prietena sa, Nidhi, din districtul Rohtak. Dragostea lor nu avea nicio sansa din cauza traditiilor indiene. Ei au murit inainte ca iubirea sa se concretizeze, pentru ca faceau parte din caste si din regiuni diferite. Pentru noi, care traim intr-o societate democrata, este greu de imaginat un astfel de caz. Sa fii batut de propria familie pana mori? Sa fii decapitat doar pentru ca iubesti? Totusi, astfel de intrebari se ridica pentru ca se materializeaza in ziua de azi. Trist este faptul ca ucigasii nu simt nicio remuscare pentru ce au facut, ci din contra. Pentru ei, traditia si normele sociale sunt mai importante decat propriii copii, pe care i-au nascut si i-au crescut. Trist, dar adevarat.

Tatal fetei declara ca ceea ce s-a intampla este corect si spre binele societatii. Oare? Sa fie adevarate cuvintele lui? Imi imaginez ca unii tineri din India, in special cei din zona respectiva, traiesc cu teama...pentru viata lor, pentru a nu se indragosti de cine nu trebuie…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu