De ce sa alegi Austria pentru o vacanta la ski?

Orice iubitor al muntelui si al sporturilor de iarna stie ca planificarea unei vacante la ski in Europa incepe intotdeauna cu Austria. Spre deosebire de alte locatii de ski europene care sunt mai scumpe – vezi Elvetia sau Franta – Austria face parte din lista de destinatii ce ofera calitate superioara pentru un pret accesibil mai multor categorii sociale. 

Austria este o destinatie ieftina in primul rand din punct de vedere al transportului catre acesta tara, mai ales ca nu mai exista companii aeriene low-cost care sa nu aiba incluse in oferta lor si aeroporturi austriece, iar daca alegem transportul rutier drumurile sunt foarte bune si odata ce ai iesit din Romania drumul merge struna. Cazarea este una foarte convenabila in Austria, mai ales daca ar fi sa comparam cu statiunile romanesti de iarna, spre exemplu, care nu ofera nici pe departe calitatea hotelurilor sau pensiunilor austriece, dar care au preturi comparabile. Restaurantele, de asemenea, sunt accesibile si poti manca decent pentru un buget nu foarte piperat, in timp ce in Romania nu am scapat nici acum de restaurantele proaste care au ca alternativa ori pizzerii ori restaurante cu specific traditional mai scumpe. Pentru mai multe detalii, poti verifica liste de oferte ski Austria a agentiilor de turism romanesti. Din punct de vedere al climei, temperaturile sunt in general in jur de -6 grade Celsius, chiar si in ianuarie (cunoscuta sub numele de gerar) si nu se inregistreaza vant cu viteze deranjant de mari.

In ceea ce priveste partiile nu vei simti niciodata ca ai facut un compromis alegand Austria, ba dimpotriva, vei avea aici parte de unele dintre cele mai competitive partii. Diferentele de nivel obisnuite aici sunt de peste 1500 de metri.

Spatiile de cazare sunt adecvate oricarui buget si vei gasi si apartamente tip budget unde poti sta un sejur de 7 nopti pentru doar cateva sute de euro, dar si hoteluri confortabile de patru sau cinci stele, cu facilitati spa si o atmosfera incredibila.

Pentru ca cea mai mare parte a statiunilor austriece ofera partii destinate tuturor categoriilor, o vacanta la ski in Austria pentru incepatori este ideala, mai ales ca scolile de ski de aici sunt renumite in intreaga lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu