Unde te regasesti,

Azi avem o casa mare si o familie mare… ne consumam mult si descoperim ca imvbatranim mai repede.Avem multe facilitati dar avem mai putin timp…. suntem educati,invatati  dar am inceput sa pierdem din sentimente…avem  experti,doctori.. analisti .. dar avem o gramada de probleme..avem ocazia sa invatam multe… dar ne lipseste discenamantul… Aflam zi de zi de diferite reusite in medicina .. dar avem mai putina sanatate.Suntem niste oameni usor de manipulat… ne enervam repede.. nu ne gandim inainte de a face ceva… suntem iuti la manaie.. citim tot mai putin .. ne uitam prea mult la tv.. suntem dependetni de telefoanele mobile.. de internet.. si ajungem sa ne ocupam prea putin de sufletul nostru.Ne imbogatim cantitativ… saracim calitativ.Ni s-au deschis orizonturi..dar ni s-au sters punctele de vedere…scriem mult,carti.. reviste.. ne dam cu parerea in orice.. oriunde.. la orice ora .. dar invatam putin.. planuim multe dar obtinem putin,pornim la drum chiar daca nimeni nu stie unde ajunge,devenim bogati.. dar cu lipsa de moralitate.Avem calculatoare… si alte aparaturii cu accesul la multe informatii,dar le folosim rar,ajungem sa comunicam mai putin… unii sunt disperati de bogatie .. altii de saracie.. realitatea nu se conformeaza cu vorbele rostitie……Avem multe distactii in jurul nostru .. dar multi dintre noi sunt tristi.Gasesti o iferite feluri de mancare in jur.. dar de cele mai multe ori uitam sa luam micul dejun.Avem case,vile.. blocuri.. dar sunt tot mai multi oameni ai strazii.. consumam mult si adunam putin…. castigam mult dar ne distram mai putin.. avem salarii duble.. salarii mari dar ne dam seama ca ramanem singuri.. uitam de prieteni.. uitam sa iubim..  sa zambim.Citim in stele…cunoastem astrele.. horocopul,cautam cai de a iesi din impas… dar nu gasim calea de a ne vizita vecinii de peste drum.Am ajuns pe luna… am cucerit spatiul.. adancurile..dar nu stim nimic despre noi insine,suntem nehotarati,confuzi,pierduti…Spunem ca am invatat sa pretuim viata .. dar nu am invatat sa o traim frumos.Am adaugat anii in viata noastra.. dar nu am trait viata in acei ani.Incearca sa fii deschis si sincer cu ceilalti in legatura cu ceea ce simti si vei evita neintelegerile pt ca viata e prea scurta ca sa te trezesti cu remuscari …de aceea, incearca sa iubesti persoanele care te indragsesc.. si uita de cei care nu o fac :) nu iti dori sa fi perfect pt ca niciodata nu vei reusi,nu mai judeca omul inainte de a te gandi la ultima gresala facuta.. Fi un prieten,pastreaza in suflet mereu copilaria.. atunci cand iti va fi greu vei zambi :) Cand vezi ca lumea e trista incearca sa arati un zambet.
Asa ca traieste fiecare zi ca pe o zi speciala.. priveste in sufletul oamenilor,citeste mai mult,exprima-ti sentimentele… preteuieste viata .. si uita de rutina zilnica.Petrece timpul cu cei dragi,spune-i ca ii iubesti,fi acolo unde te regasesti cu adevarat.. fi tu insuti… viata e o bucuria de o clipa.. fa ca fiecare zi,ora.. minut sa fie deosebite.traieste clipa ca si cum ar fi ultima.Nu lasa nici o clipa sa treaca fara sa iei tot ce e mai bun din ea.. si niciodata sa nu iti creezi o imagine falsa.. pt ca oamenii te vor iubi mai mult daca esti sincer.. fiecare moment e deosebit daca il vezi asa si nu uita ca iti esti dator pe lumea asta cu un singur lucru: sa-ti faci viata fericita :)
Viata este acolo unde te regasesti, momentul in care simti ca iti apartine clipa si ca in ea sta ascunsa o viata intreaga

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu