Celulele stem, un panaceu universal

Nasterea unui copil este bucuria si implinirea suprema a oricarei familii insa pentru multi sarcina se poate dovedi dificila si poate naste multe griji, ba chiar si amintirea altor probleme medicale din familie care sa genereze tot mai multa ingrijorare. Daca nou nascutul va fi bolnav, daca el va dezvolta mai departe alte boli, cine stie?
Ei bine, de cele mai multe ori copii sunt niste mici luptatori si se nasc cat se poate de sanatosi. Asta este un lucru bun, insa medicina moderna ne ofera in egala masura si solutia sa nu ne culcam pe o ureche si sa acceptam lucrurile asa cum sunt. Imaginati-va ca acum puteti schimba viitorul si ca ii puteti oferi copilului vostru sansa unica de supravietui unora dintre cele mai crunte boli care pot aparea.
O banca de celule stem poate schimba radical modul cum va evolua sanatatea copilului asa cum am descoperit si eu. Asta pentru ca niste buni prieteni de-ai mei, sot si sotie se pregateau de nastere chiar in perioada in care incepusem sa ma documentez pe aceasta tema. Si tocmai de aceea le-am propus sa incerce tehnologia legata de celule stem.
Spre bucuria mea, ideea le-a suras si la vreo saptamana distanta m-au cautat sa imi spuna ca au luat legatura cu o banca de celule stem si ca dupa ce li s-a explicat despre ce este vorba, au semnat un contract  pentru colectarea si pastrarea celulelor pe termen nedeterminat. Si cum nu mai era decat vreo luna pana la ziua cea mare, a ramas ca vor tine legatura cu reprezentantul bancii.
Din ce mi-au povestit cei doi prieteni ulterior, tot ce au avut de facut a fost sa ii dea medicului care s-a ocupat de nastere kitul special de colectare iar dupa ce sangele din cordonu ombilical a fost extras, specialistul venit sa aduca kitul la spital l-a dus inapoi la banca pentru prelucrare si depozitare.
Acum prietenii mei au garantia ca in cel mai nefericit caz posibil, cand micutul lor ar putea in viitor sa dezvolte vreo afectiune grava, micutele celule pastrate de la nasterea sa ar putea reprezenta solutia salvatoare. Sa stiti ca asta este de mare importanta pentru orice parinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu