Crearea de site-uri – o optiune pentru un business online

Sa-ti lansezi astazi propria afacere nu mai este o problema, iar intrarea in randul micilor intreprinzatori devine un demers din ce in ce mai usor. Afacerile online au castigat in ultimii ani din ce in ce mai mult teren, pentru ca sunt evident mai profitabile, eliminand costurile suplimentare, si sunt extrem de usor de lansat pe piata. 

Mai mult, pentru cei care sunt interesati de un astfel de business, au aparut si serviciile de creare siteuri, care ofera in plus si varianta de optimizare a site-ului pentru motoarele de cautare (SEO). O echipa de profesionisti in ceea ce priveste crearea de siteuri este cea mai buna varianta pentru cei aflati la inceput de drum. Dincolo de partea de web design, cele mai multe dintre firmele cu domeniu de lucru in IT, pot oferi servicii de mobile web design (adaptarea site-ului pentru piata device-urilor portabile – smartphone-uri sau tablete), gazduire web, optimizare SEO, includerea in directoare web si in motoare de cautare, dar si campanii pe social media (retele de socializare) si email. Realizarea unei campanii complete pentru un nou site, gandit ca un eventual business, se demareaza dupa o discutie prealabila cu beneficiarul. Astfel, conceptul de web design si promovarea site-ului vor fi realizate in concordanta cu dorintele si necesitatile acestuia.

Pentru cei care nu sunt dispusi sa angajeze o firma de profesionisti in web design, exista si platforme web unde iti poti crea singur site-ul, dandu-i aspectul care te avantajeaza cel mai mult si avand acces personal pentru mentenanta si administrarea acestuia. Ca exemplu, Google Sites este o astfel de optiune, oferind oportunitatea crearii de site-uri dupa o serie de sabloane predefinite. In ceea ce priveste partea de design web optiunile sunt limitate, comparativ cu un site realizat profesionist, insa oferta este decenta pentru un incepator. De asemenea, Google Sites da posibilitatea celor care isi construiesc un site sa il gestioneze singuri si sa aiba control personal la acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu