Frumusetea cerceilor din argint

Denumirea de cercel este veche fiind atestata din secolul al III-lea. Ea provine de la cuvantul latinesc ,,circellus”care este diminutivul substantivului ,,circus”:,, cerc”. Cerceii sunt bijuterii care împodobesc urechile si se poarta, de obicei, în pereche de catre femei. Cercii pot fi confectionati din metale pretioase sau alte materiale, pot fi accesorizati cu diferite pietre pretioase, semipretioase sau sintetice, care le dau plus valoare estetica.

De-a lungul timpului cerceii au fost realizati in cele mai variate forme si marimi, cu cele mai interesante modele si sisteme de inchidere. Toate acestea au fost, in etapele respective, o dimensiune a vointei si fanteziei bijutierilor precum si a celor care solicitau bijuteriile. Limitele marimii cerceilor si a greutatii lor sunt determinate de rezistenta lobilor urechii. In momentul de fata, dintre toate bijuteriile, cerceii sunt bijuteriile preferate de catre femei. Cerceii din argint au o frumusete aparte, determinata de culoarea specifica a acestui metal si pot fi impodobiti cu succes cu pietre de toate culorile, asortandu-se la fel de bine. www.zamoracollection.ro prezinta in gama de bijuterii din argint destinata acestui sezon o mare varietate de cercei accesorizati cu pietre de forme si culori care intrec orice imaginatie, ducandu-ne cu gandul la frumusetile din povesti.

Un caz special de frumusete in domeniul cerceilor din argint este cel al cerceilor accesorizati cu pietre din zultanit. Frumusetea zultanitelor si proprietatea lor optica de a-si modifica vizibil culoarea cand trec de la expunerea la lumina naturala la cea artificiala, da cerceilor din argint cu zultanite un farmec pe care nu-l pot avea decat ei.

Din noua Colectie Zamora, pot fi achizitionate cele mai interesante modele de cercei cu zultanite. Unicitatea cerceilor din argint cu zultanite, din aceasta colectie, consta in forma monturilor, care poate fi de tip clasic, modern sau de trend, precum si in forma pietrelor si modul in care au fost daltuite suprafetele, unghiurile de reflexie si refractie a luminii incidente pe multiplele lor fatete. In bijuterii, pietrele de zultanit pot fi gasite cu forme de tip: circular, oval, eliptic, patrat, octogonal sau nedefinit, purtand incarcatura estetica a suprafetelor multiple.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu