De interior sau de exterior, cutiile postale isi fac treaba de minune la ani buni de la prima aparitie

Cutiile postale au aparut in prima faza ca urmare a nevoii Postei de a avea niste locuri sigure unde sa livreze corespondenta clientilor. Inainte de apara aceste cutii postale scrisorile erau livrate in mana destinatarilor, iar in lipsa celui care trebuia sa primeasca scrisoarea postasul era nevoit sa revina sau sa predea scrisoarea la centru, aceasta reintorcandu-se la expeditor. Odata cu aparatia unor cutii postale, lucrurile s-au simplificat si pentru postasi, si pentru clienti.

Nu mai exista riscul ruperii scrisorilor de catre animalutele de companie, copiii nu mai aveau ocazia sa se joace sau sa rupa corespondenta, nimeni in afara de cel careia ii era adresata nu putea sa aiba acces la ea. Pe masura ce anii au trecut, cutiile postale de exterior s-au modernizat, au capatat diverse forme, unele mai amuzante, altele mai neinspirate. In prezent, exista doua tipuri de cutii postale. Cele pentru scarile blocurilor, mai mici si mai simple, si cele de exterior, pentru case sau pentru institutii ale statului, precum oficiile postale, cu o structura si un design mai complicate decate cele de bloc. Spatiul dintr-o astfel de cutie postala este mai mare daca ea este gandita pentru exterior, si mai mic, daca e gandita pentru interior.

Ambele sunt vopsite in camp electrostatic, au diferite tipuri de butuc din materiale rezistente, metalul din care sunt confectionate fiind special ales pentru a rezista in timp la uzura fizica. Cat despre amplasarea cutiilor postale, acestea pot fi vazute fie la intrarea in scarile blocurilor, fie in dreptul portii, cum se intampla la americani, fie in exteriorul institutiilor statului sau in holul acestora. Fiecare cutie postala este personalizata cu un numar, cu numele celui care are acces la ea, poate avea o culoare diferita pentru fiecare element si sisteme de siguranta sporite pentru a nu exista pericolul violarii corespondentei de catre terti.

In acest fel, corespondenta e mereu in siguranta, postasii au unde livra scrisorile chiar daca destinatarul nu e acasa, institutiile statului pot comunica usor cu oamenii si isi pot promova serviciile fara probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu