Sfaturi utile despre anvelope

Cum vremea, in acest punct, nu poate merge decat intr-un singur sens, spre temperaturi din ce in ce mai scazute, soferii trebuie sa se gandeasca serios la achizitionarea de anvelope pentru iarna. Insa, care sunt elementele ce trebuie neaparat stiute inainte de a face acest pas? Stiti care sunt alegerile cele mai intelepte si care sunt greselile pe care trebuie sa le evitati? Veti gasi in acest articol cateva sfaturi utile care va pot ghida pasii in ceea ce priveste achizitionarea unor anvelope corespunzatoare.

In primul rand trebuie sa tineti cont de faptul ca, exista un moment propice in care puteti achizitiona anvelope de iarna, la un pret mai scazut. In luna august cauciucurile vor fi mult mai convenabile ca pret, fata de luna octombrie. Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont ar fi, sa nu achizitionati anvelope de pe internet. Nu este o metoda recomandata, mai ales pentru faptul ca pot aparea probleme in ceea ce priveste garantia produselor.In schimb, centrele specializate in vanzarea anvelopelor asigura si montajul acestora si va ofera si posibilitatea de a-i contacta. Cei care vor sa reduca costurile aferente achizitionarii anvelopelor de iarna isi indreapta atentia catre cauciucurile resapate. Nu este tocmai ceva indicat insa, daca planuiti sa achizitionati cauciucuri de iarna resapate, pentru ca sunt mai ieftine, ar trebui sa stiti ca acestea sunt recomandate doar pentru circulatia in oras si la viteze mici.

O alta decizie gresita, pe care in mod clar, ar trebui sa o evitati, este alegerea unor anvelope de iarna second-hand. Ceea ce trebuie sa stiti in acest caz este ca, un cauciuc cu o vechime mai mare de 5 ani nu mai are aceeasi elasticitate, aderenta si performanta pentru care a fost proiectat. Un alt sfat ce va poate fi de folos si pe care vi-l pot da, este sa cumparati anvelope de la branduri cunoscute nu de la producatori “no name”. Nu este o chestiune ce tine de aroganta, de vreun moft ci de propria dumneavostra siguranta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu