Frigider sau combina frigorifica?

In orice gospodarie, oricat de mica ar fi ea, exista aparate frigorifice pentru depozitarea alimentelor si mentinerea prospetimii pentru mai mult timp. In functie de cati membri are familia si cate produse alimentare sunt cumparate in fiecare saptamana, se poate alege intre frigidere sau combine frigorifice cu volume si functii speciale pentru asigurarea unei temperaturi optime pe toata durata depozitarii. Investitia este destul de mare in ambele situatii, asa ca alegerea unor electrocasnice de calitate trebuie facuta cu foarte mare atentie.

Daca familia este mare si se consuma foarte multe alimente in fiecare luna, atunci aveti nevoie de combina, dar daca cantitatea de mancare pentru depozitare este mica, un frigider e tot ce va trebuie. Trebuie sa stiti foarte bine ce tipuri de alimente cumparati mai des, legume sau fructe, carne mai multa sau lactate, cat de des va aprovizionati pentru a putea decide ce fel de combine sa luati, cu doua compresoare, incorporabile, mai mari, mai mici. Mai multa carne si preparate congelate inseamna din start cumpararea unei combine, intrucat spatiul de depozitare e mult mai mare. Congelatoarele cu volume mai mari si usi separate pentru frigider si congelator, transforma combinele frigorifice in alegeri perfecte pentru mentinerea temperaturii in congelator si repararea mai usoara in caz de defectiune, consumul mai mic de energie electrica. Cand utilizarea congelatorului se face doar in anumite perioade si pentru putin timp, dar aveti nevoie de volum mare pentru depozitare este indicat frigiderul sau combinele cu doua compresoare - daca nu e nevoie de congelator, el poate ramane inchis, dar frigiderul functioneaza in continuare.

Frigiderele incorporabile in mobila din bucatarie pot fi mai simplu de instalat decat combinele mai inalte, economia spatiului disponibil facandu-se mult mai bine. Si daca tot am amintit si de consumul de energie electrica, trebuie sa stiti ca o combina consuma mai mult decat un frigider simplu, clasa energetica in care se incadreaza trebuie sa fie macar un A+, daca nu A++, iar temperaturile de racire sunt mai variate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu