Tipuri de biciclete mountain bike

Inainte de a cumapa o bicicleta mountain bike, gandeste-te la modul in care o vei folosi si la tipul de traseu pe care il vei parcurge cel mai frecvent. Exista cinci tipuri de baza de biciclete mountain bike: cross country, trail, downhill, freeride si dirt jump. Fiecare din aceste biciclete are un design propriu, fiind concepute special pentru a face fata obstacolelor si pentru a se adapta diferitelor tipuri de teren. Producatorii de biciclete mountain bike lanseaza, pe piata, in mod constant diverse modele, piese si accesorii.

Care sunt tipurile de biciclete mountain bike?

Bicicletele mountain bike Cross Country. Denumite si biciclete XC, modelele de biciclete MTB Cross Country sunt proiectate pentru trasee off-road, cu obstacole de dificultate mica si medie, putand fi utilizate pentru urcari si coborari. Biciclete XC sunt realizate din materiale mai usoare, cu scopul de a parcurge un traseu cat mai repede posibil, in orice tip de cadru natural. Bicicletele mountain bike Cross Country se impart in doua categorii: MTB Hardtail si Full-Suspension.

Bicicletele Trail Mountain Bikes. Bicicletele Trail Mountain Bikes sunt de fapt o imbunatatire a bicicletelor XC si sunt cunoscute si sub denumirea de All Mountain Bikes. Acest tip de bicicleta este o incrucisare intre bicicletele XC si o bicicleta de downhill, combinand eficienta si confortul. Trail Mountain Bikes functioneaza cel mai bine pe terenuri in panta, dar se comporta bine si in cazul traseelor cu obstacole.

Bicicletele mountain bike de downhill. Pentru cei ce prefera traseele de downhill, acest tip de bicicleta reprezinta cea mai buna alegere. Bicicletele de downhill functioneaza cel mai eficient in cazul coborarilor rapide pe traseele montane. Rotile bicicletelor de downhill sunt ceva mai mari, iar greutatea este considerabila. De asemeni, bicicletele de downhill sunt renumite pentru durabilitate si stabilitate.

Bicicletele Freeride. Bicicletele Freeride pot face orice, si rezista celor mai mari eforturi, fiind capabile sa depaseasca orice obstacol. Pentru a controla o astfel de bicicleta este nevoie de ceva mai multa indemanare decat in cazul bicicletelor XC sau de downhill. Designul si tehnologia suspensiilor sunt mai avansate, pentru a se adapta mai bine diverselor tipuri de teren.

Dirt Jump Mountain Bikes. Bicicletele Dirt Jump sunt o incrucisare intre o bicicleta freeride si o bicicleta BMX, fiind denumite si urban sau street mountain bike. Acestea sunt dotate cu un sistem care permite ciclistilor sa treaca cu usurinta peste obstacole ce necesita desprinderea de la sol. Ghidonul supradimensionat permite manevrarea usoara a bicicletei, iar cadrul de dimensiuni reduse si seaua joasa fac ca aceasta bicicleta sa fie ideala pentru executarea unor miscari impresionante.

Intra pe Bikexcs.ro si alege bicicleta mountain bike care se potriveste cel mai bine nevoilor tale, sau viziteaza cele doua showroom-uri din Bucuresti, din Baba Novac nr 11 si in Bd. Lacul Tei nr 126-128, unde poti beneficia de service profesional pentru orice tip de problema si orice tip de bicicleta. La bike XCS poti gasi biciclete cu personalitate, adaptate atat mersului prin oras, cat si parcurgerii traseelor de off-road.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu