Capsule ale timpului extrem de ambitioase si povestea lor frumoasa

Bancile cu specimene din mediul inconjurator. The International Environmental Specimen Bank Group este o coalitie internationala care are drept scop prezervarea mediului si datelor biologice pentru cercetari viitoare. Suedia, Japonia, Norvegia, Italia si Statele Unite si Canada deja au inceput colectarea de mostre pentru folosirea lor viitoare, iar alte tari sunt in procesul de dezvoltare a unor planuri similare.

Tarile care deja au inceput sa stranga astfel de mostre au deja fel de fel de substante biologice si probe ADN pentru a putea repopula planeta pe viitor. Aceleasi mostre sunt bune si in momentul in care se vrea studierea impactului activitatii umane asupra mediului in timp, efectul real al initiativelor „green”, si modificarile de natura chimica si biologica care au loc in mediu, dar si la nivelul corpurilor umane pe masura ce mediul se schimba. Procesul de obtinere a informatiilor, documentarii si pastrarii mostrelor este unul extensiv, cu protocoale clare care spun ca 15% din mostrele colectate sunt pastrate intr-o locatie secundara. Conacul Mantin. Louis Mantin s-a nascut in Moulins, Franta, in 1851. El a mostenit o avere considerabila de la tatal sau, constand in mobilier rafinat si facilitati moderne. De asemenea, era pasionat de istorie, de lampi de ulei si de unelte din Neolitic, dar si de lacate si chei medievale. Pentru ca nu a avut nevasta sau copii, in testamentul sau a lasat conacul posteritatii, stipuland ca acesta va deveni muzeu dupa 100 de ani, ceea ce s-a si intamplat.

Cand s-au implinit cei 100 de ani, muzeul a fost deschis publicului la incurajarile unei rude indepartate a proprietarului. Dupa renovari, muzeul a fost o splendoare arhitecturala si istorica. In vreme ce colectiile egiptene de artefacte si portelan importat sau tapiterie erau uimitoare, camerele pe care le folosea in trecut sunt acum la fel de valoroase ca in acele vremuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu