Scutecele naturale, mai bune decat cele de unica folosinta?

In primii ani de viata copiii se confrunta cu fel de fel de probleme. Printre cele mai mari, care ii afecteaza in egala masura si pe parinti, sunt cele legate de scutece si sanatatea pielii funduletului. Multi parinti aleg scutecele de unica folosinta din materiale sintetice pentru ca sunt mai la indemana si neglijeaza in prima faza scutecele naturale, excelente pentru pielea bebelusului si pentru. Scutecele naturale sunt biodegradabile, hipoalergice, multe sunt confectionate din celuloza sau bumbac, cu invelis din materiale ce contin materii prime vegetale, lasand pielea funduletului bebelusului catifelata si uscata.

Pielea poate respira mai usor decat in cele sintetice, aerul circula in voie, vaporii sunt eliminati spre exterior, iar stratul interior absoarbe lichidele eliminate de copil si mentine lichidul in interior, pielea ramanand uscata in permanenta. Scutecele cu adevarat naturale au uleiuri aromaterapeutice, uleiuri special alese pentru protejarea funduletului, lasand mereu un miros foarte placut. In compozitia scutecelor naturale nu exista substante chimice, nu irita pielea, fiind ideale pentru micutii care fac eczeme sau au pielea funduletului foarte sensibila. Cele mai multe scutece de acest fel nu au fost albite cu clor, care poate fi foarte iritant pentru piele, nu au clor nici in interior, nu au nici plastic, care s-a dovedit a fi toxic cand bebelusul se incinge in scutec. Dermatita de scutec si astmul, alergiile din primii ani de viata dispar subit odata cu folosirea scutecelor naturale, la fel si problemele pe care le poate genera aruncarea lor la gunoi.

Materialele naturale din care sunt facute scutecele „eco” se degradeaza mai rapid decat poliesterul, care e rezistent, durabil, hipoalergic si el, dar toxic odata cu trecerea timpului. De asemenea, materialele naturale din care sunt facute scutecele mentin senzatia de umezeala, de aceea trebuie avut grija ca scutecul natural sa aiba suedecloth sau microfleece la exterior pentru ca lichidul colectat sa fie tinut la mijlocul scutecului. Un avantaj al scutecelor naturale de luat in seama e si rata de absorbtie, care e mult mai mare decat in cazul scutecelor din sintetic – bambusul e cel mai bun, pentru ca e foarte subtire si absorbant.

In plus, materialele naturale din care se obtin scutecele naturale rezista la presiune si cedeaza foarte greu lichidul, sunt racoroase, numai bune vara. Per total, scutecele naturale – pe care le puteti cumpara la cele mai bune preturi de la http://bio-cleaning.ro/ - va ajuta sa economisiti banii pe care-i dadeati pe creme pentru tratara iritatiilor si eczemelor bebelusului, bani pe care-i puteti reinvesti in scutece naturale, din materiale moi, usoare, frumos colorate si atragatoare. Scutecele naturale se pot spala, fiind mereu curate, fara riscul contaminarii, care exista la cele care se vand in punga. De retinut ca scutecele naturale, eco nu au in compozitia lor decat fibre din materiale naturale, fara adaosuri de chimicale si pot fi refolosite dupa spalare. Pe de alta parte, dezavantajele scutecelor de unica folosinta, cele clasice, sunt evidente. Desi se arunca, sunt de unica folosinta, nu stai sa le speli, chimicalele din ele pot face micutului nopti de cosmar si zile negre.

Elasticul cedeaza foarte usor, nu sunt de calitate, se uda mereu, nu absorb urina cum trebuie. In ele exista chiar si petrol nerafinat, foarte toxic pentru piele si copil, provoaca alergii si iritatii foarte urate – dar se pot modela pe corpul copiilor. Absorbantii din scutecele de unica folosinta pot determina aparitia celulelor cancerigene si a cancerului, pe masura inaintarii in varsta.

Efectele negative pe termen lung asupra bebelusului sunt legate de functionarea defectuoasa a organelor interne, favorizarea aparitiei cancerului, aparitia de iritatii puternice. Daca sunteti in cautarea unor scutece eco de unica folosinta puteti arunca un ochi prin rafturile virtuale ale magazinului online cu produse bio http://bio-cleaning.ro/. Aveti de ales dintre cateva seturi de scutece eco de unica folosinta, cu diferite marimi, nr. 1, 2, 3, 4, 5, ce asigura confort pentru 12 ore si il ajuta pe micut sa doarma linistit.

Scutecele naturale de la http://bio-cleaning.ro nu au in compozitie produse chimice, nu irita pielea, nu produc eczeme. Fiecare scutec are strat natural prin care pielea copilului poate respira, cel superior e din bumbac si fibre naturale din porumb, avand uleiuri aromaterapice de musetel si ylang-ylang. Pe langa toate acestea, mai exista si un strat biodegradabil care rezista la apa si la lichidele acumulate de-a lungul zilei, din bumbac si hartie din amidon de porumb – stratul absorbant are fibra naturala de porumb pentru un plus de siguranta a absorbtiei complete a lichidelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu