O minte linistita face toata diferenta

Am vorbit despre alimentatie in general, pentru ca este piatra de temelie a unei vieti sanatoase. Acum este momentul sa abordam partea spirituala. Daca duci o viata sanatoasa nu inseamna automat ca esti fericit sau multumit. Si cred ca stii la ce ma refer. Exista mereu zbuciumul, senzatia ca mai ai ceva de facut, sau ca nu ai terminat ceva. Mereu, iar si iar revine o greutate care ne apasa pe toti. 
Este stresul – numit de multi boala secolului nostru. Chiar daca nu cauti iluminare spirituala, liniste tot cauti. Pentru mine a mers meditatia. Pentru altcineva poate exista alte refugii si fiecare trebuie sa gaseasca o metoda proprie de detasare, altfel viata devin incarcata si urata. 
Pentru ca am zis ca la mine a mers meditatia, o sa scriu despre asta. Multi traiesc cu impresia gresita ca a medita este echivalent cu a nu te gandi la nimic. Not true. Cand meditezi cauti sa te regasesti pe tine, sa iti gasesti esenta.
Exista enorm de multe carti legate de eliberare spirituala, o sa scriu cate ceva despre cele care au fost de mare ajutor pentru mine: Eckhart Tolle – “Puterea prezentului”, Walpola Rahula – “Doctrina trezirii”, J. Krishnamurti – “Zborul vulturului”. Eckhart Tolle este un autor care mi-a schimbat viata, efectiv. Voi dedica cu siguranta o postare cartii lui. Till next time

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu