PVC sau aluminiu? Ce profil e mai bun si care sunt avantajele?

Cand te-ai decis sa iti montezi ferestre termopan ai la dispozitie doua tipuri de profil: din PVC si din aluminiu. Care este mai bun dintre cele doua, vom vedea in continuare. Alegerea corecta a tipului de profil pentru tamplaria termopan este esentiala avand in vedere ca de ea depinde izolarea si confortul din casa, gradul de rezistenta la socurile mecanice. Izolarea termica este primul criteriu care trebuie luat in considerare cand va cumparati termopane.

Profilele PVC au o diferenta destul de mare de temperatura la exteriorul si interiorul profilului, ceea ce inseamna ca materialul izoleaza foarte bine, spre deosebire de cele din aluminiu, unde temperatura la exteriorul profilului este egala cu cea din interior. Fibra de carbon din interior are conductivitate termica mica, eficienta nu este mereu atat de buna. Urmeaza condensul, care este intalnit cam in toate situatiile daca in locuinta este favorizata umezeala prea mare. Profilul PVC are temperatura de exterior mai mica decat temperatura in interiorul camerei, aerul din camerele profilului are insa temperatura mai mare intre foliile de geam, condensul nu va exista in camera. La ferestrele cu profil aluminiu temperatura la exteriorul profilului nu este mai mare decat cea pe profil in interiorul camerelor, temperatura aerului din camerele profilului va fi mai mica decat a aerului dintre foile de geam. De aici rezulta si condensul.

Conteaza foarte mult si imbinarea profilelor, care va garanteaza ca nu veti ajunge prea repede la reparatii termopane din pvc, profilul PVC are imbinari la colturi prin termosudura, cu etanseitate mare la apa, aerul nu patrunde, rezistenta ferestrei este mai mare. La profilul de aluminiu, imbinarile de colt sunt facute prin nituire. La rezistenta insa castiga aluminiul, care poate sa reziste si 25 de ani, este foarte rezistent si usor de intretintut. Firmele de reparatii termopane din pvc recomanda insa PVC-ul, care e mai rigid, greu de spart si de indoit, mai greu de deteriorat atunci cand se incearca o spargere a unei locuinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu