Amenajarea “strategica” in scopul vanzarii

Fie ca doriti sa vindeti un apartament vechi pe care il aveti in proprietate si in care nu s-a facut nicio investitie, fie ca sunteti un investitor imobiliar care cumpara si renoveaza apartamente vechi in scopul revanzarii pe un pret mai bun, exista cateva idei de care ar trebui sa țineți cont in imbunatatirea unui apartament astfel incat sa ii adaugați acestuia valoare.

Evitați sa investiți sume mari pentru transformari spectaculoase pentru ca cel mai sigur nu veti reusi sa recuperati investitia si sa si castigati in plus. Iata asadar cateva sfaturi pentru a renova “strategic”: Alegeți o echipa de amenajari apartamente care sa nu aiba preturi mari pentru manopere si care in schimb sa ofere calitate de top, pentru ca veti avea nevoie sa investiți cat mai calculat, astfel incat sa obțineți profitul cel mai mare cu efortul si investitia minima. Lucrurile elementare sunt cele pe care cumparatorii se asteapta sa le gaseasca atunci cand cumpara o casa si care tin de confortul minim. Asta inseamna un acoperis care nu permita infiltratii (daca este un apartament la ultimul etaj), pereti in stare buna (o zugraveala proaspata face minuni si acopera eventualele urme de inundații, igrasie, etc), tevi si scurgeri in stare de functionare, geamuri termopan noi, parchet, gresie si faianta nu foarte scump3, dar care sa schimbe aerul casei.

Proprietarii de apartamente au tendința sa investeasca prea mult si mai ales sa apeleze la gusturile proprii atunci cand renoveaza pentru vanzare. Sfatul specialistilor in imobiliare este ca daca doriti sa vindeti repede sa va limitați la imbunatatiri basic, precum cele de mai sus, si sa puneti accent pe un stil neutru atat in ceea ce priveste culoarea cat si stilul. Principalele probleme sunt legate de amenajarea baii si a bucatăriei pe care proprietarii au tendinta sa le “personalizeze” excesiv, cu solutii de placare dintre cele mai inedite si care nu atrag cumparatori, ci dimpotriva.

Evitați de asemenea sa daramati pereti sau sa recompartimentati casa. Ganditi business si veti intelege ca oricarei banci ii va fi imposibil sa aprobe dosare de credit daca evaluarea casei nu corespunde cu datele din cadastru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu