Functii moderne pentru aragazul clasic

Schimbarea aragazului vechi cu un electrocasnic nou, mai modern si cu functii mai avansate nu mai este demult ceva ce tine de lux, ci o necesitate. Care sunt optiunile atunci cand vine vorba despre electrocasnice de bucatarie si daca este neaparat necesar sa trecem la electrocasnice incorporabile de ultima generatie, sau putem sa ne bucuram de preparate delicioase, folosind aragazuri standard, aflam in cele ce urmeaza.

Desi multi romani decid, odata cu reamenajarea bucatariei, sa achizitioneze si electrocasnice mai moderne, cum ar fi o plita vitroceramica si un cuptor electric, sau varianta corpurilor de bucatarie care pot incastra chiar si doua cuptoare, variante considerate ca avand nu numai un plus la capitolul design ci si un plus de eficienta, cifra de vanzari pe segmentul electrocasnicelor standard nu scade, ceea ce dovedeste ca aragazul este inca in topul preferintelor romanilor. Insa ceea ce se cauta cu precadere sunt functiile noi si performante pentru acest tip de electrocasnic atat de popular. Iar piata nu duce deloc lipsa de oferte in acest sens. Principalii producatori au lansat functii precum rotisor si grill, arzator dublu wok, dar si aprindere electrica, timer, alerta sau termometru pentru cuptor.

Tot la capitolul functii avansate, se incadreaza si functia de convectie pentru gatire uniforma. Daca pana de curand o problema era faptul ca electrocasnicele clasice pe gaz sunt mai expuse riscurilor de incendii pentru ca este vorba despre flacara deschisa dar si pentru ca flacara se putea stinge accidental, permitand astfel scurgeri de gaze, aceasta nu mai este o problema datorita dispozitivelor pentru siguranta flacarii, atat pentru plita cat si pentru cuptor, care intrerup automat alimentarea cu gaz atunci cand flacara se stinge accidental. In plus clasica masina de gatit vine acum cu designuri noi, moderne, capac din sticla sau iluminare a cuptorului, si sunt disponibile modele si in alte variante de culoare decat alb.

Mai mult, unii producatori au lansat pe piata chiar modele vintage, pentru bucatarii gandite in acest stil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu