Sfaturi pentru un set de pneuri impecabile

Este important sa se mentina presiunea constanta in pneurile de vara, astfel incat pasagerii sa poata profita din plin de confortul calatoriei. Daca se produce o pana de cauciuc, trebuie sa se utilizeze mai multa compresie pentru a permite o continuitate a presiunii in cauciucuri. De asemenea, daca se umfla in mod corect anvelopele, masina se conduce mai usor, ca sa nu mai vorbim ca anvelopa va dura mult mai mult.

Daca vreti sa stiti la ce presiune se seteaza rotile, cifrele exacte sunt imprimate pe suprafata acestora sau se pot gasi cu usurinta informatii despre respectivul model si tot ceea ce este nevoie pentru a le mentine in manualul de utilizare a masinii. In acest fel, se poate sti cand sa se regleze presiunea rotilor. Unii soferi cumpara un manometru pentru anvelope, astfel incat sa poata verifica presiunea anvelopelor ceva mai des. Ar trebui sa se masoare presiunea in setul de anvelope de vara cel putin o data pe luna, mai ales daca masina merge mult si pe temperaturile ridicate din sezon. Acest aparat se gaseste usurinta intr-un magazin auto sau chiar intr-un magazin de vanzare cu amanuntul. Un alt gadget folositor este un compresor de aer care sa se pastreze la indemana, cu ajutorul caruia sa se metina presiunea anvelopelor constanta chiar la domiciliu si fara a o duce la un atelier specializat. Se va tine un compresor in torpedou si altul in garaj.

In sfarsit, se va verifica in mod regulat pneul pentru orice taieturi sau uzura inegale. Acest lucru este necesar, astfel incat sa se poata rezolva o problema prin depistarea acesteia devreme inainte de a deveni ingrijoratoare. In cazul in care anvelopa este uzata neuniform, atunci inseamna ca nu exista suficienta presiune in roti pe timpul conducerii autoturismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu