Politica prosoapelor

Auzisem o stire cum ca dragii nostri conducatori au dat comanda de prosoape speciale intrucat cele detinute de hotelul in care stateau nu erau suficient de pufoase. Ce sa vezi?! Au ajuns si prosoapele sa intre in politica. Eu ma gandeam asa: politica unor prosoape este sa-ti aduca mangaierea de peste zi si rasfatul unei atingeri. Realitatea imi spune urmatoarele: politica prosoapelor este de a intra in politica atunci cand isi pierd capacitatea de a-ti aduce mangaiere si rasfat. Aceasta ospitalitate hoteliera resimtita de guvernanti este intriganta insa nu m-am nascut nici politist si nici judecator ci simplu cetatean „cu drepturi egale”.

Polemici pot fi multe pe marginea subiectului. Emiterea unor judecati de valoare nu ne va face nici mai buni si nici mai drepti. Exista totusi o justificare plina de intelepciune pe care nu ne-o putem atribui noua ci tot unor prosoape si realitatii cotidiene:o baie te va face sa te simti mai curat, iar prosopul iti va da sentimentul stergerii pacatelor. Un prosop pufos nu reprezinta doar un detaliu. Un prosop pufos este atingerea uitarii, este scufundarea intr-o lume neclintita si imbratisarea unui moment de tandrete. Dupa toate acestea de la prosop la politica se pare ca este doar un pas. Unii il privesc ca un pas mic de copil iar altii precum un pas urias si neconcordant in lumea piticilor.

In caietul fiecaruia de sarcini ar trebui notat bunul simt. Se pare ca acesta lipseste cu desavarsire de pe ordinea de zi. Este adevarat ca prosopul poate fi un motiv bun de impaciuire sufleteasca, de relaxare completa insa el nu trebuie sa fie si un motiv politic. Civilizatia iti poate oferi satisfactii insa lipsa ei poate compromite o intreaga lume. Justificarea repetata a unui anumit tip de comportament inseamna o amprenta sociala bolnavicioasa de care nu se poate scapa decat prin extinctie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu