Despre jocuri

Cine poate sa imi spuna ca nu ii place sa se joace? As putea sa pun pariu ca nimeni. Jocul este un mod prin care omul isi dezvolta abilitati inca din copilarie, si indiferent de varsta ramane unul dintre lucrurile preferate ale fiecarui dintre noi. Fie ca esti pasionat de jocurile clasice, de jocurile de pe console sau de jocurile online sunt sigura ca fiecare dintre noi se joaca, mai des sau mai rar.
 
Asa cum si noi suntem diferiti, asa si jocurile sunt diferite. Jocurile au o istorie indepartata unele pastrandu-se din timpurile antice si fiind apreciate si astazi. Printre aceste jocuri as putea sa amintesc de jocul de table care pare sa nu isi piarda din popularitate indiferent de trecerea anilor, sau de celebrele jocuri olimpice. Pe parcursul trecerii timpului, jocurile au inceput sa devina din ce in ce mai complicate si mai diverse. Ele au inceput sa se dezvolte din ce in ce mai mult odata cu aparitia TV-ului si a jocurilor pe console. Printre primele jocuri de mare succes in era consolelor au fost celebrele jocuri Mario. Aceste jocuri Mario au creat o adevarata isterie in intreaga lume si au aratat adevaratul potential al acestei piete inca in extindere.
Jocurile pot fi clasificate pe baza mai multor elemente, astfel incat sa putem face o distinctie intre ele. Le putem clasifica pe bazaustensilelor folosite in: jocuri de carti, de consola, pentru PC, etc. Jocurile pot fi jucate atat in echipe cat pot fi si de tip single player. Deasemenea in functie de preferinte jocurile pot fi : jocuri de indemanare precum jocurile sportive , jocuri de gandire precum sahul sau jocuri de noroc precum jocul la ruleta. Ceea ce este interesant este ca chiar si cea mai mica schimbare in regulile unui joc poate duce la creeare unuia nou, asa ca practic posibilitatile sunt infinite.
As fi curioasa sa stiu care sunt jocurile preferate de voi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu