Audienta - ce asteptari are de la un site

Avand un site web iti poate ajuta cu adevarat afacerea, dar numai in cazul in care oferi ceea ce cauta publicul. Acest lucru inseamna ca trebuie sa ai in plan o modalitate de a afla ceea ce se cauta. Din fericire, acest lucru este mult mai usor de facut decat pare. Unul dintre cele mai mari lucruri despre internet este ca iti ofera o multime de informatii pe care le poti utiliza pentru a cunoaste ceea ce vizitatorii doresc sa vada pe site-ul tau.

Cei mai multi web designeri se concentreaza aproape exclusiv pe obtinerea de public pentru site-ul la care lucreaza. Cu asta - este adevarat - ai castigat doar jumatate din batalie, pentru ca ai nevoie de un aspect profesional pentru a atrage cititorii. Acest lucru presupune ca stii, pe jumatate, ce asteapta audienta de la site-ul tau.

Intrebarea evidenta este: “cum stii ce cauta vizitatorii in materie de informatii, atunci cand au intrat pe site-ul tau?” Exista mai multe moduri prin care poti sa afli acest lucru, cel mai usor fiind sa-i intrebi pur si simplu. Aproape toate site-urile bine concepute sunt interactive. Aceastea pot include intrebari de sondaj, o pagina de comentarii sau chiar un forum. Apeland la toate astea, vei avea oportunitatea excelenta pentru a afla ce au de spus cei care iti descopera site-ul.

Un alt mod in care poti afla ce anume vor sa vada vizitatorii pe site-ul tau este sa faci o analiza. Poti obtine tot felul de statistici despre persoanele care iti viziteaza site-ul și, astfel, poti vedea ce pagini s-au vizitat de cele mai multe ori si ce nu s-a vizitat. De asemenea, poti afla ce link-uri s-au accesat cel mai des si unde se duc vizitatorii dupa ce ti-au vazut site-ul. Toate acestea iti pot spune, de asemenea, multe despre ceea ce se cauta si astfel, vei putea crea un site bine pus la punct, actualizat si interactiv. Ca de exemplu, dnews.ro, unde, odata ce ai intrat, vei descoperi o serie de stiri care iti vor capta atentia.

Dragostea fata de parinti

S-a tot vorbit despre dragostea de mama. Insa prea putin de dragostea copilului fata de parinti. Cred ca fiecare dintre noi isi iubeste parintii din tot sufletul. Evident ca apar si conflicte, iar cand suntem mici nu intelegem multe lucruri din ceea ce fac ei. Dar mi-am dat seama ca tot ceea ce fac, este spre binele nostru, al copiilor.

Imi amintesc ce suparata eram de fiecare data cand ma certa mama, pentru vreo prostie pe care am facut-o. Eram atat de suparata si vorbeam asa de urat despre ea. Tata nu ne prea certa, dar atunci cand se enerva pe noi, ne vorbea foarte urat. Si sufeream foarte mult. De multe ori preferam sa-mi dea o palma decat sa vorbeasca asa cu mine. Insa am trecut peste, fiindca stiu ca asta era felul lor de a ne arata ca ne iubesc.

Apoi cand am mers la scoala, ma suparam fiindca pentru ei, mereu era important aspectul notelor. Si nu intelgeam de ce. Azi am inteles. Desi nu aveau in totalitate dreptate. Si ma suparam tare. Nu puteam sa ma imbrac asa cum voiam eu, nu aveam voie sa stau afara decat pana la o anumita ora. Mai tarziu in adolescenta, cu greu m-a lasat mama sa merg intr-o discoteca. Oricum nu mi-a placut mie prea mult sa merg in cluburi. Fratele meu, fiind baiat, avea probleme de alta natura. Insa el nu s-a inteles prea bine cu ei, niciodata, fiindca este un caracter dificil.

Azi imi dau seama cat de multe sacrificii, au facut ai mei pentru noi. Cat de mult se agita pentru cea mai mica problema care apare in viata mea. Trist este ca, in familia noastra, nu prea s-a comunicat pe tema iubirii. Nu prea ne-am spus unul altuia Te iubesc.:). Din pacate.

Vreau o casa – cum procedez?

Fiecare dintre noi a avut la un moment dat in viata o experienta legata de vanzarea unui imobil si de aceea putem spune cu usurinta ca domeniul imobiliarelor este unul destul de la indemana tuturor. Nu acelasi lucru se poate spune, insa, despre construirea de locuinte. Atunci cand vine vorba despre ridicarea unei case, cativa pasi sunt esentiali pentru ca lucrurile sa mearga struna.

1. Documentarea prealabila in ceea ce priveste zona in care cumparam terenul si regimul juridic al terenului asupra caruia ne decidem. Este important sa stim daca este un teren intravilan sau extravilan, daca este inscris in circuitul agricol sau nu (pentru ca daca este in circuitul agricol, va trebui scos, astfel incat sa putem construi in acel perimetru) si mai ales sa existe un plan urbanistic zonal pentru zona in care se afla terenul (fara PUZ ne putem afla in situatia de a astepta si ani pana ce primaria va aproba un Plan Urbanistic pentru acea zona).

2. Gasirea unui proiect ideal pentru casa pe care ne-o dorim. Pentru aceasta fie putem cauta pe internet intre sumedenia de proiecte de case existente pe site-urile de profil, fie putem apela direct la un arhitect care sa faca o serie de propuneri.

3. Gasirea unui arhitect care sa poata realizat proiectul dorit, acesta incluzand atat partea de rezistenta, cat si partea de arhitectura si instalatii.

4. Odata terenul cumparat, urmeaza demersurile pentru obtinerea actelor necesare pentru autorizatia de constructie: Certificat de Urbanism, actele de proprietate si cadastrul terenului, dar si partea tehnica a proiectului (asa numitul P.A.C. – Proiect Autorizatie de Constructie).

5. Gasirea unei echipe sau a unei firme de constructii care sa garanteze un raport calitate pret convenabil si care sa isi asume raspunderea finalizarii lucrarilor la un termen anume, stipulat evident in contractul incheiat in prealabil.

Cine face piata?

La noi in familie piata o face care cum apuca. La inceput mie nu prea imi placea. Adica nu ma atragea ideea de a ma inghionti sa cumpar 3 fire de ceapa si 2 kg de cartofi. Insa am ajuns la concluzia ca in piata mai poti si negocia, lucru care la magazinele de cartier nu prea se poate face. Asa ca mereu il trimiteam pe sotul meu la piata. Si adevarul e ca ii si placea.

Avand in vedere ca a fost sechestrat in casa vreo doua saptamni de Pasti, nu am avut de ales si am facut eu piata. Si sa va spun un secret? A inceput sa imi placa. Mai ales ca mai dadeam si peste cate un vanzator de treaba care ba mai facea o reducere, ba imi dadea 2 produse la acelasi pret. Plus ca am iesit mult mai ieftin, cum spuneam decat daca mergeam  la vreun magazin. Si am uitat sa luam in calcul partea bio a acestor cumparaturi. Din cate stiu eu, produsele vandute in piata sunt bio. Sau macar asta imi place sa cred. De obicei si oua cumparam din piata fiindca parca sunt altfel. Avem noroc ca asa bine e asezata piata ca in jurul ei gasim aproape tot. Avem si mici magazine de carne, de lactate si culmea mai exista si crasme.

De ce sa imi cumpar un filtru de apa

Cum se obtine apa potabila

Apa potabila este una dintre cele mai principale materii vii, iar greutatea oamenilor este influentata in mod clar de catre consumul de apa potabila. Se poate considera apa potabila, apa care curge la robinetele fiecauia dintre noi, insa aceasta apa are diverse impuritati, bacterii si microorganisme, de aceea este indicata filtrarea acestei ape, filtrare care se face cu ajutorul unui filtru de apa.

Tratarea apei prin filtrare mecanica, mai exact apa se filtreaza cu ajutorul unor filtre mai mari de 50 de microni pe baza de nisip de quart. De asemenea tratarea apei prin filtrare mecanica se face si cu ajutorul filtrelor din polietilena de inalta densitate cu o finete de filtrare intre 1 - 50 microni. Filtrarea impuritatilor fine intre 0,1-1 micron, se face de obicei cu ajutorul unor filtre din ceramica, iar filtrarea impuritatilor coloidale mai mici de 0,1 micron, se fac utilizand membrane ultrafiltrante, avand o precizie de filtrare cuprinsa intre 0,09 - 0,01 microni. Sistemul de fitrare prin osmoza inversa se utilizeaza de regula pentru a face potabila apa care are un continut ridicat de cianuri, metale grele in special surse de apa contaminate, dimensiunea de filtrare este de 0,0001 microni.

Tratarea apei utilizat filtrele de carbune activ, este unul dintre cele mai raspandite filtre de apa din lume, datorita caractesristicilor sale extrem de bune, in ceea ce priveste absortia si eliminarea microorganismelor. Acest filtru este extrem de utilizat de catre majoritatea utilizatorilor casnici, deoarece poate absoarbe cu succes clorul din apa. Pe langa faptul ca absoarbe clorul, acest filtru inlatura cu success orice gust si miros neplacut si reda apei o prospetime de invidiat si desigur absoarbe cu usurinta materiile organice dizolvate in apa potabila.

Tratarea apei prin sterilizare

Daca aruncam o privire peste parametrii microbiologici, atunci putem observa ca apa potabila trebuie sa fie lipsita de mai multe bacterii, precum: bacterii coliformi totali 0 ufc/100 ml, Escherichia coli 0 ufc/100 ml, Pseudomonas aeruginosa 0 ufc/100 ml, Enterococi intestinali 0ufc/100 ml, Clostridium perfringens 0ufc/100 ml. De asemenea tratarea cu lampi UV. reprezinta procesul de sterilizare al apei care se face cu ajutorul undelor ultraviolete avand o lungime de unda de 254 milimetri. In cazul in care alegeti sterilizarea apei cu ajutorul razelor ultraviolete, atunci trebuie sa stiti ca gradul de sterilizare este foarte mare, mai exact el este in proportie de 99%, iar in prezent este una dintre cele mai raspandite procedee de tratare biologica a apei potabile. Tratarea apei cu rasina pentaiodata, este considerata drept o alternativa viabila in ceea ce priveste procesul de tratare al apei cu raze ultraviolete. Aceasta metoda biologica de tratare a apei nu necesita alimentarea cu tensiune electrica atunci cand se realizeaza procesul de sterilizare a apei, iar in cazul majoritatii filtrelor de rasina pentaiodata, au in componenta lor si carbon activ. De asemeneao alta varianta extrem de viabila in ceea ce priveste procesul de sterilizare al apei o reprezinta tratarea cu ozon, aceasta fiind una dintre cele mai eficiente solutii de tratare a apei, insa trebuie avut in vedere ca aceasta concetratie de ozon sa fie in limitele admise.

Facerea de bine se numeste...

Va las pe voi sa ghiciti cum se cheama. Eu sunt o persoana careia ii place sa ajute. Benevol. Nu imi place sa cer nimic in schimb, fiindca stiu ca intotdeauna cand faci bine, se intoarce binele asta. Aproape intotdeauna. Ca mai sunt si ocazii cand, cei ce pe care i-ai ajutat se fac ca nu mai stiu nici cum te cheama, asta e deja alta problema.
 
Asa ca fata buna cum sunt, am preferat sa imi ofer ajutorul unei persoane dragi. Mai exact am gazduit pe cineva drag persoanei mele. Nu vreau sa dau nume ca nu e frumos. In orice caz, aceasta persoana a plecat de acasa, nu avea unde sta, prin urmare ne-am oferit sa o gazduim. Nu am mers pe principiul fiecare cu ale lui, fiindca astea mi se par taranisme. Asa ca aveam totul la comun cum se zice. Doar ca nu am luat in considerare faptul ca unii oameni manaca mult. Iar situatia noastra materiala nu e tocmai roz. Dar sa trecem peste acest aspect.
 
Avand in vedere ca trebuia sa gatesc pentru inca o persoana, si ca acea persoana se trezea cu noaptea in cap, nu m-am gandit ca trebuie sa ii spun sa se trezeasca de la prima alarma. Ca noah, m-am gandit ca unele persoane au si ceea ce se numeste bun simt. Plus ca daca mai sunt 3 felii de paine in casa, nu le mananci toate. Sau daca le mananci, cumperi alta paine, dude! Intr-un final s-au adunat cam multe chestii din astea marunte si m-am ofticat. Iar eu cand ma oftic, nu prea mai vorbesc. Adica raspund asa monosilabic. Probabil ca omul si-a dat seama ca ceva e in neregula, si si-a chemat consoarta, sa avem o discutie toti 4. Si normal ca tot eu am picat de fraiera.
 
Cand credeam ca am rezolvat problema, intr-o seara, isi ia catrafusele si adios amigos. A plecat pur si simplu. Fara sa spuna nimic, fara sa ne spune unde merge, sau macar daca din nou am gresit cu ceva. In fine, dupa o alta discutie, am aflat ca a plecat fiindca se simtea in plus. Ok. Bun. Am reusit sa inteleg asta. Dar sa pleci chiar asa fara nici o explicatie e cam urat.
 
Deci, dragii mei, daca vreodata veti dori sa faceti un bine cuiva va rog sa va ganditi de doua ori inainte. S-ar putea foarte bine sa va frigeti.

Obtinerea permisului de conducere categoria A

Permisul de conducere pentru categoria A este necesar in folosirea ca mijloc de transport a unei motociclete (cu sau fara atas ) si triciclului cu motor, cu specificatia ca vehiculul trebuie sa aiba puterea sub 15kW. In cazul in care se depaseste aceasta putere posesorul permisului de categorie A trebuie sa aiba minim 2 ani de experienta pe o motocicleta cu specificatii inferioare, sau varsta de 21 de ani si a promovat un test specific de cunostinte si comportament. Categoria A1 se refera la motociclete cu puterea maxima de 11kW sau tricicluri cu putere de maxim 15 Kw, iar categoria A2 la motocicletele cu putere maxima de 35 kW. Categoria AM face referire la mopede.

Candidatul trebuie sa intruneasca cateva conditii esentiale pentru a se putea inscrie: in primul rand acesta trebuie sa aiba varsta minima de 16 ani pentru subcategoria A1 si 18 ani pentru categoria A, sa nu fi fost condamnat definitiv pentru infractiunile prevazute in articolul 24 din O.U.G. NR 125/2002. Chiar daca candidatul nu a implinit inca varsta obligatrie, acesta poate lua parte la cursurile practice dar nu cu mai mult de 3 luni inainte de implinirea acesteia.

Cursul se intinde pe o durata de minim 5 saptamani cu 24 de ore de pregatire teoretica si 30 de ore de pregatire practica ce consta in invatarea  unor manevre pe un poligon amenajat. Pentru o pregatire adecvata, candidatul poate accesa site-ul celor de la drpciv.

Dosarul de inscriere ar trebui sa contina urmatoarele documente: fisa de scolarizare, cerere de inscriere la examen, fisa medicala, cazier judiciar, chitanta care reprezinta taxa de examinare, o fotografie tip permis de conducere, copii (dupa carte de identitate, dovada studii, permis de conducere), test psihologic auto, chitantele doveditoare achitarii integrale a taxelor de scolarizare. Consultati drpciv  pentru actualizari si eventuale modificari.

Examenul contine doua probe: proba teoretica si proba practica. In cazul primei probe candidatul trebuie sa raspunda corect la minim 17 ntrebari din totalul de 20 intr-o durata de 20 de minute. Proba practica consta in efectuarea unor manevre in cadrul unui poligon construit special. Candidatul are la dispozitie 10 minute si dreptul sa faca maxim 2 greseli. Dupa ce candidatul a fost admis se poate prezenta dupa o zi lucratoare la drpciv cu cartea de identitate si o chitanta pentru eliberarea permisului de conducere.

Candidatul care a fost declarat admis la proba teoretica si nu se prezita la timp pentru proba practica va fi considerat respins. Reinscrierea se va putea face dupa 15 zile de la data la care a fost declarat respins. In cazul in care acest lucru nu se intampla in decursul unui an, candidatul va trebui sa reia cursul de pregatire.

Somnul de dupa masa

Mereu detestam sa dorm de amiaza cand eram copil. Nu intelegeam ce atat nevoie sa dormi de amiaza, daca dormi noaptea. Pana am mers la scoala, mama mereu ne punea sa dormim. In special pe mezin. Si cum el nu dormea daca nu dormeam si eu, pune-te fata si dormi de vrei, de nu vrei. Cum am ajuns sa ramanem singuri acasa am sarit peste etapa asta.
 
Mama insa de fiecare data cand ajungea acasa de la munca se punea la un somn scurt de amiaza. Pfuai, ce ma suparam. Ca nu aveam voie sa facem galagie, trebuia sa stam cuminti. Tata exact la fel facea. Ei, daca atunci nu intelgeam niimic din toate asta, acuma procedez exact la fel. In week-enduri doar, ca avand in vedere ca eu ajuns acasa la ora 18, de la munca nu mai apuc sa dorm de amiaza. Acum, insa de cand stau acasa, asa ma atrage patul la amiaza, de nu am cuvinte sa va explic. Si de cele mai multe ori cedez. Insa rau fac fiindca nu mai pot dormi noaptea. Stau si ma uit la tavan, ma gandesc ce am de facut in ziua urmatoare si asa mai departe. Cea mai nasola faza e ca daca pe mine ma lasi sa dorm de amiaza, pai iti dorm frate, de le rup. Sunt in stare sa dorm si 5 ore legate. Habar nu am de ce. O fi vreo mostenire de familie. Ca si pe mama daca o lasai dormea mult si bine.
 
Are si copila mea, momente cand doarme foarte mult de amiaza, momente cand doarme relativ putin, sau cand efectiv nu vrea sa doarma deloc. Si cand nu vrea sa dorma, eu parca uit subit ca nici mie nu imi placea treaba asta.