Locuri unde nu ti-ai dori sa traiesti
Brownsville, Brooklyn, SUA. Daca New York si Brookly-ul sunt cunoscute pentru criminalitatea destul de ridicata, Brownsville, Brooklyn le depaseste cu siguranta. Toate cartierele sunt facute din locuinte ieftine unde crima este la ordinea zilei, Brownsville ramanand cel mai periculos loc si mai violent din intregul oras. De exemplu, defectiunile sunt remediate de echipe insotite de paza armata… Ca in mai toate zonele rau famate, criminalitatea se datoreaza comertului cu droguri. Dupa perioada 1980-1990, cand dealerii de droguri vindeau marfa pe unde apucau si erau in stare sa omoare pentru a scapa din calea autoritatilor, acum lucrurile s-au mai linistit iar vechile gasti s-au „spart”. Nu este nicio coincidenta ca marii boxeri ai lumii au plecat de aici (Riddick Bowe, Shannon Briggs, Zab Judah si Mike Tyson.
La Perla, San Juan, Puerto Rico, SUA. Mai de mult aici exista un abator, insa acum nu au ramas decat ruine si cocioabe, drogurile se vand ca painea calda, in special heroina importata din Africa de Sud. Pentru a nu ajunge turistii in aceste zone, strazile din La Perla sunt omise de pe harta pentru a se evita orice neplaceri. Desi e o saracie lucie, peisajul este frumos, casele sunt multicolore. In 2011, La Perla a fost inclusa pe lista raidurilor politiei, arestandu-se 114 indivizi care comercializau droguri, dupa o ancheta sub acoperire care a tinut 18 luni.
Valea Ferghana, Uzbekistan, Kyrgyzstan, Tajikistan. Destramarea Uniunii Sovietice a dus la disparitia tensiunilor in lume cand cea mai mare tara a fost sparta in republici independente. Dupa 20 de ani, aceste ostilitati inca mai exista, unele mai crude ca inainte. Impartita intre trei tari, Uzbekistan, Kyrgyzstan si Tajikistan, Valea Ferghana este cunoscuta pentru violentele care au loc acolo-este un centru al fundamentalismului islamic si al mai multor etnii foarte virulente. Mii de refugiati pot fi vazuti pe strazi, pe trotuare stand lesurile celor care nu au putut rezista. Cel mai tragic si violent eveniment a avut loc pe 13 mai 2005, cand fortele armate au deschis focul asupra unor protestatari din piata centrala, din Andijan, Uzbek, ei cerand incetarea politicilor economice foarte proaste impuse de presedintele Islam Karimov. 1.000 de oameni au fost ucisi, printre care si foarte multe femei si multi copilasi-multe dintre victime au fost ingropate in gropi comune pentru a ascunde orice urma a masacrului.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu