Atunci cand te simti slabit, desi nu ai facut nimic deosebit, nicio activitate care sa te fi epuizat, cand slabesti rapid, ai senzatie de greata, icter, cu siguranta ficatul tau sufera. Ficatul e cam singurul organ din corpul uman cu o capacitate de regenerare deosebita, astfel ca isi poate regenera fara prea mare efort celulele deteriorate de vreun virus. Daca stricaciunile produse la nivel celular sunt prea mai si mai mult de jumatate dintre ele au fost atacate, ficatul nu poate sa faca nimic si trebuie ajutat.
Exista pe piata si in farmacii o gramada de tratamente naturiste pentru ficat, cele mai recomandate, mai ieftine si mai eficiente decat cele pe baza de medicamente de sinteza. Vom aminti aici doar cateva dintre cele mai eficiente. Insuficienta hepatica si bolile grave de ficat se pot ameliora prin intermediul tratamente naturiste pentru ficat cu armurariu, deosebit de bun pentru ciroza, hepatita virala sau toxicitate datorata ciupercilor. De asemenea, otetul de mere este foarte eficient cand vrem sa detoxifiem rapid si usor ficatul, tot el contribuind si la metabolizarea rapida a grasimilor, cu singura conditie sa fie luat inainte de masa, intr-un pahar de apa, cu miere. Radacina de papadie si agrisa indiana, care are multa vitamina C, imbunatatesc functionarea ficatului si te scapa imediat de cele mai crunte semne ale oboselii provocate de ficat.
Daca ficatul gras va face probleme puteti sa luati tratamente naturiste pentru ficat cu lemn dulce, acesta eliminand toxinele din ficat, la fel de buna fiind si curcuma, cu multi antioxidanti si un bun antiseptic, fiind un excelent antiviral-e foarte eficient cand ne paste o hepatita B sau C. Semintele de in ne ajuta sa scapam de tensiunea care apasa pe ficat si sa eliminam orice sursa de presiune, ajutandu-ne sa ne relaxam. Ciroza hepatica poate fi tinuta in frau prin intermediul papaya, sucului de morcov si spanac, ceaiului verde si avocado-ului. Pentru stimularea fluxului biliar si al secretiei de pectina, eliminarea toxinelor din sistemul digestiv, se pot manca mere sau legume cu frunze verzi, excelente pentru fluxul biliar.
Ceaiul de anghinare si gentiana, dar si fructe precum pepene verde, prune, struguri sau cirese augmenteaza efectul obtinut prin consumul celor descrise anterior.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu