Turta dulce este atat de populara in randul copiilor, cat si in randul celor adulti. De ce? Sunt de parere ca acestea sunt apreciate datorita mirosului placut cu tenta de scortisoara, dar si datorita amintirilor pe care ni le starnesc aceste mici prajiturele.
Pentru le prepara, ingedientele de care avem nevoie sunt:
- 500 grame de faina;
- 200 grame de zahar;
- doua oua intregi;
- doua galbenusuri;
- doua linguri de bicarbonate;
- noua linguri cu miere;
- o lingurita scortisoara.
Zaharul se mixeaza cu ouale si galbenusurile, pana cand acestea isi dubleaza volumul. Se adauga mierea, scortisoara si bicarbonatul, apoi mixam din nou. La final adaugam faina si amestecam bine. La final, va rezulta un aluat care sa se poata intinde, pentru a realiza diferite forme (brazi, stelute, flori, inimioare, romburi etc). Acestea le dam la cuptorul incins, la 200 grade C.
Glazura este compusa din:
- un albus de ou;
- 150 grame zahar pudra;
- una - doua linguri zeama de lamaie.
Odata ce am preparat aceasta glazura, putem sa incepem sa ornam formele. Daca dorim, adaugam ceva colorant in glazura pentru a capata o culoare vie.
Pentru le prepara, ingedientele de care avem nevoie sunt:
- 500 grame de faina;
- 200 grame de zahar;
- doua oua intregi;
- doua galbenusuri;
- doua linguri de bicarbonate;
- noua linguri cu miere;
- o lingurita scortisoara.
Zaharul se mixeaza cu ouale si galbenusurile, pana cand acestea isi dubleaza volumul. Se adauga mierea, scortisoara si bicarbonatul, apoi mixam din nou. La final adaugam faina si amestecam bine. La final, va rezulta un aluat care sa se poata intinde, pentru a realiza diferite forme (brazi, stelute, flori, inimioare, romburi etc). Acestea le dam la cuptorul incins, la 200 grade C.
Glazura este compusa din:
- un albus de ou;
- 150 grame zahar pudra;
- una - doua linguri zeama de lamaie.
Odata ce am preparat aceasta glazura, putem sa incepem sa ornam formele. Daca dorim, adaugam ceva colorant in glazura pentru a capata o culoare vie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu